Bestel voor 15U, dan kan uw bestelling de volgende werkdag al gratis geleverd worden!

Op deze pagina vertellen wij u graag meer over ons brandhout:

Al ons brandhout is oven gedroogd en daardoor direct geschikt voor gebruik! U hoeft het hout thuis niet meer te drogen. Het is erg belangrijk om droog hout te gebruiken, dit voorkomt rookvorming en spetteren. Hoe droger het hout; hoe beter het rendement en hoe langer u kunt genieten van de warmte!

Wij verkopen enkel hout afkomstig van loofbomen. Hout van naaldbomen bevat veel hars, dat eraf kan spatten tijdens verbranding en voor gevaarlijke situaties kan zorgen als u dit hout gebruikt in een open haard. Daarnaast geeft hout van loofbomen veel minder roet aan de binnenkant van uw schoorsteen.

Wij verkopen oven gedroogd brandhout van drie houtsoorten: Eik, Essen & Haagbeuk. Dit zijn allemaal middel harde en harde houtsoorten. 
Hardhout heeft een hoge dichtheid, doordat er minder lucht in het hout zit. Het resultaat is dan ook dat hard hout een hoog rendement heeft en een stuk langer brandt dan zacht hout. Het grote voordeel van hard hout is dat u de kachel veel minder vaak hoeft aan te vullen.

Al onze houtsoorten zijn van hoge kwaliteit en u kunt geen verkeerde keuze maken.
Tevens zijn al onze houtsoorten geschikt voor  zowel kachel als open haard. 

Hoge kwaliteit oven gedroogd brandhout
Hardhout voor het beste rendement
Duurzaam hout voor het behoud van bossen
Super snelle & gratis levering


Hieronder vindt u meer informatie per houtsoort.

Essen:
is een middel harde tot harde houtsoort. Dit zorgt ervoor dat deze houtsoort gemakkelijk aan te steken is, maar ook garant staat voor een langdurige brandtijd en goed rendement. Deze houtsoort is vrijwel voor iedere kachel en haard geschikt. Essen hout is een vrij taaie houtsoort en brandt zeer rustig, zonder veel te knetteren/spatten. Essen hout geeft weinig rook en is daarmede ook uiterst geschikt voor een open haard. Het langdurig gloeien en afgeven van veel warmte zorgt veel gezelligheid in huis en essen hout geeft mooie en heldere vlammen. Net als onze andere soorten brandhout, zijn alle blokken oven gedroogd en direct te gebruiken. Stook ongeveer 3-4 blokken per keer voor het beste resultaat. Bent u op zoek naar een houtsoort met een prachtig vlammen spektakel? Dan is essenhout voor u de beste keuze.

Eik:
is een harde houtsoort, wat zorgt voor een langdurige en trage brandduur met weinig rook. Eikenhout is iets moeilijker aan te krijgen dan essenhout, maar wanneer u de kachel/haard regelmatig aansteekt zeker de moeite waard. Eikenhout is met name geschikt voor mensen die stoken voor het rendement en een perfecte keuze voor grotere kachels (en haarden). U kunt eikenhout combineren met een andere houtsoort of aanmaakhout om het aansteken te vergemakkelijken. Eikenhout staat garant voor een uitstekend rendement en een rustige en stabiele verbranding. Eikenhout geeft een goed vuur af met weinig rook, maar deze houtsoort geeft wel meer as. Stook ten minste 4 blokken per keer voor het beste resultaat. Eikenhout geeft naast een levendig vlammenspel ook een heerlijke geur af!

Haagbeuk:
geeft van alle inheemse houtsoorten het beste rendement. Een prachtige houtsoort om te branden. Het heeft een lange brandtijd en weinig rook. Een groot voordeel van beukenhout is dat het een zeer schone verbranding heeft, wat ten goede komt aan uw afvoer en het geeft weinig as. Een ander groot voordeel van deze houtsoort is de hoge stralingswarmte en warmte afgifte. Deze houtsoort is uitermate geschikt indien u op zoek bent naar een houtsoort waarbij de warmte afgifte belangrijk is dan het vlammenspel. Deze houtsoort is uitermate geschikt voor grote kachels en haarden en het beste te stoken met 4 -5 blokken per keer.

Bent u er nog niet helemaal uit? Klik dan hier voor onze handige keuzehulp!