Bestel voor 15U, dan kan uw bestelling de volgende werkdag al gratis geleverd worden!

FAQ

Wij rekenen GEEN verzendkosten, levering is ALTIJD gratis!

Fiz Brandhout maakt gebruik van vrachtwagens met trackers. Dit betekent dat u, als klant, van ons een Track n Trace link krijgt. Dit is zéér handig voor het afhandelen van uw bestelling. U hoeft niet de ganse dag thuis zitten wachtten voor uw levering. Leveringen gebeuren tussen 06:00 – 18:00 uur.
 
Al onze vrachtwagens zijn eveneens uitgerust met een vorkheftruck. Deze kan over alle ondergronden rijden die vroeger moeilijk te bereiken waren. Dit vergemakkelijkt het afzetten van het brandhout op de gewenste plaats.

Let op! Het is steeds het  volle recht van de chauffeur om te beslissen indien het wel of niet mogelijk is, om het brandhout op de gewenste plek neer te zetten. 

Wij leveren in heel België, behalve de postcodes 66 tot 69 en Luxemburg

Besteld u voor 15.00 uur, dan kunnen wij uw bestelling al de volgende werkdag geheel gratis leveren! Onze leveringen gebeuren tussen 05:00-20:00 uur

Jazeker! Nadat u besteld heeft, nemen wij telefonisch contact met u op om de levering door te nemen en een dag af te spreken. U ontvangt van ons een track & trace code zodra uw bestelling is verzonden en u deze gemakkelijk kunt volgen.

Om de bestelling af te ronden dient u online te betalen. Dit gebeurt via een beveiligde online verbinding met onze betalingspartner, Mollie.
Persoonlijke betalingsinformatie wordt niet door ons opgeslagen en wordt volledig afgehandeld op de website van onze partner.
U kunt kiezen voor een van  de volgende betalingsmethodes:
    – Bancontact (Overschrijving na bevestiging betaling)
    – Visa / Mastercard
    – Paypal
    – Ideal
    – Cash bij levering (enkel mogelijk voor regio Antwerpen)

Al het hout dat wij verkopen is in de oven gedroogd, dit betekent dat u het direct kunt stoken. Teven geldt, hoe droger het hout ; hoe beter het rendement.

Fiz brandhout verkoopt enkel oven gedroogd brandhout van de hoogste kwaliteit. Wij verkopen brandhout van 3 soorten hout: Eik, Essen en Haagbeuk. Daarnaast verkopen wij ook pallets met gemengd hout van bovenstaande houtsoorten.

Zacht hout heeft een lage dichtheid, wat betekent dat er meer lucht in het hout zit. Hierdoor is het gemakkelijker aan te steken, maar is de brandduur een stok korter dan hard hout. Hard hout daarentegen heeft een hoge dichtheid en er zit dus minder lucht in het hout. Het resultaat is dan ook dat hard hout een hoog rendement heeft en een stuk langer brandt dan zacht hout. Fiz Brandhout verkoopt enkel middel-harde & harde houtsoorten, omdat deze zorgen voor een lange brandduur en mooie vlammen. Het grote voordeel van hard hout is dat u de kachel veel minder vaak hoeft aan te vullen.

Om erachter te komen welke houtsoort het beste bij uw wensen & kachel past klik hier.

Ja, al ons brandhout is geschikt voor zowel een houtkachel als open haard.

Op deze pagina vind u de meest gestelde vragen & antwoorden. Staat uw vraag er niet bij of heeft u meer informatie nodig, neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag.